Wejangan Bab Urip

Wejangan Bab Urip

Hidayat Tf  ⋅  23 Jan 2017 06:59:18

Lha saiki nek di gandeng karo agomo: agomo iku Fik, nggowo aturan—aseline kue yo wis ngerti ‘kan?— aturan sing kepenak nganggo urip, lha kepiye pena’e, ngene, Fik: Nek kue percoyo marang Gusti Pangeran sing dueni jagat, opo sing mbok awitirno, hayo? Iki bab tentang rukun iman, Fik— Lha kabeh-kabeh iki sing dueni Gusti Pangeran, dewe iki yo mugur numpang, opo sing di awatirno? Gak nduwe duek? Yo kerjo. Gak nduwe cewek? Yo golek. Gak nduewe mobil? Yo tuku. Gak nduewe duek nggo tuku mobil? Yo ojo tuku. Nek meriang? Yo diobati. Nek gak due nduet nggo ngobati? Yo priekso sing murah. Nek blas gak due duet nggo perikso? Yo utang. Ndue duek, dibayar. Ngunu. Urip iku gampang kok, Fik. Mulone, percoyo marang gusti pangeran, sing nduewi jagat iki, sing nguasai jagat, sing nguasani kabeh manungso.

Continue Reading

Related Posts